torsdag 5. juli 2018

Forbannede hensynsløse idioter!

Hvem, jo styrende norske myndigheter og forvaltningen som lyder deres ordre!


Sterke ord, ja det er det, men sterke ord her er ingenting, mot det å bli sendt til tortur, og kanskje død. Norske myndigheter har nylig sendt Gulizer Tasdemir tilbake til Tyrkia, hun flyktet fra Tyrkia og søkte asyl i Norge i oktober 2015. Tasdemir som har vert geriljakriger i over 20 år trengte medisinsk behandling og beskyttelse.
Allerede før Tasdemir ble sendt tilbake til Tyrkia var det godt dokumentert, for norske myndigheter, at hun risikerte både fengsel og tortur, ja kanskje til og med død. Man skal være ganske uopplyst og eller naiv for å ikke forstå at med Tasdemir sin politiske bakgrunn, så ville det bli veldig farlig for henne å ankomme, Recep Tayyip Erdogan sitt Tyrkia. Jeg tror ikke at Norske politiske myndigheter, hverken er naiv eller uopplyst om situasjonen i Tyrkia, og den fare det ville være å deportere Gulizer Tasdemir til Tyrkia.
Det er mer nærliggende å anta at de var fullt klar over at en retur av Tasdemir ville utgjøre en stor risiko for tortur. Og så har allerede skjedd, straks Tasdemir landet i Tyrkia ble hun arrestert og ført bort, antagelig til tortur og hvem vet - om hun lever nå? Hverken familie eller advokaten hennes har hørt fra henne.
Hvorfor sendte Norske myndigheter Gulizer Tasdemir
til Tyrkia og mest sannsynlig tortur?
Hvem er så ansvarlig for Tasdemir sitt liv og helse, jo i første omgang politikere som åpner opp for denne brutale praksisen, de har selvsagt hovedansvaret, men alle som er med på å hjelpe lovgiver til å utføre handlinger, som med stor sannsynlighet vil føre mennesker til tortur og død er medskyldige, så lenge de burde være klar over konsekvensene det kan få for det enkelte individ.
Det må aldri bli tillatt å gjemme seg bak et regelverk for å kunne sende mennesker til tortur og kanskje død. Ansatte som påtar seg disse oppgavene må, utfra menneskerettighetene, sette seg inn i den fare de kan utsette andre for, og utfra det avgjøre om det er en korrekt handling de gjør. Politikere kan ha ulik agenda for sende mennesker til tortur og kanskje død, men mest vanlige er antagelig rasisme, mer makt, antidemokrati og imperialisme, når det trer inn er det viktig at befolkningen står opp og beskytter folkets rettigheter, ellers kan det utvikle seg til noe svært farlig. Det har vi et tydelig eksempel på i Europa, og det er ikke engang 100 år siden.

Politiske myndigheter, UNE, UDI, Rettsvesen, domstolen og politi dere er alle medansvarlige for det som skjer med Gulizer Tasdemir!

Vi folket, må ta ansvar og fortelle både den sittende regjering, og kommende regjeringer at vi ikke godtar at staten vår sender mennesker til tortur og død.

«Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer seg selv» 

Signer her, be Norge rette opp i sin urett.

5. Juli 2018
Roy Henrik Eriksen.



Oppdatert 11. juli 2018.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar