søndag 27. oktober 2019

Support Rojava - si nei til krig!

Det Kurdiske flagget, foto: Roy Henrik Eriksen

Jens Stoltenberg og
 Recep Tyyip Erdogan (skjermdump)
Angreps-Krig, er aldri en løsning for et demokrati, å forsvare seg er en nødvendig handling, å gå til
angrepskrig for å oppnå et mål, der fremme skal alltid fordømmes.
Tyrkias president Recep Tyyip Erdogan, har tatt med seg sitt Tyrkia inn i krig i Rojava (Syria), der målsettingen er å utslette, Kurdere og andre folkeslag, som ikke sverger troskap til Erdogan og hans synspunkter. NATO landet Tyrkia har fått full støtte til sin krig av NATO sin generalsekretær og tidligere statsminister i Norge, Jens Stoltenberg. Det eneste Arbeiderparti-medlemmet, Stoltenberg har å innvende er at han ber Tyrkia vise måtehold. Hva er måtehold i krig? Er det å bare drepe et barn i hver familie, eller bare drepe annenhver familie i en by? Nei Stoltenberg sin uttalelse, blir like tåpelig som den gang han uttalte at å bombe i Libya er; god trening for norske soldater.  
Det er på tide Arbeiderpartiet tar et oppgjør mot Stoltenberg og hans uttalelser, de bør ekskluderer ham fra partiet, dersom partiet fortsatt, står opp og kjemper for; internasjonal solidaritet, kvinnerettigheter og demokrati.

For det er nettopp dette som står på spill nå, skal Kurdere få lov til å utvikle solidaritet, kvinnerettigheter og demokrati i Rojava og andre områder, eller skal Erdogan få slippe til med sitt totalitære regime? Erdogan, fengsler, både kritiske røster og meningsmotstandere, over en lav sko, det er ikke av nyere dato, bl.a. i Klassekampen er det beskrevet, den 27. april 2018 uttalte den tyrkiske forskeren Sinan Ülgen, allerede den gang, at domstolene i Tyrkia hadde mistet sin uavhengighet, og han uttalte videre at fengsling av bl.a. journalister var politisk motivert. Med dette som bakteppe er det helt uakseptabelt, at vestlige land, som selv mener de er demokratiske, aksepterer det folkemordet som Erdogan har begynt på. NATO har en forsvarspakt som sier at en angrep på et NATO-land er at angrep på alle, da bør vi også oppfatte det slik at et angrep fra et NATO-land, er et angrep fra alle. Hvis ikke så er tilfelle, bør NATO opptre samlet, å få stoppet tyrannen Erdogan. Historien har vist oss at ikke alle kan være ledere, vi må ikke la Erdogan få samme muligheter som Hitler fikk, til å utslette folkegrupper, vi må stanse Erdogan nå!

Full støtte til Rojava og Kurdere som kjemper for demokrati, kvinnerettigheter og solidaritet!

Demo i Bergen 12. oktober 2019.
Foto: Roy Henrik Eriksen 
Hverken den Tyrkiske ambassade eller andre skal få lov til å stoppe min rett til å vise avsky mot den urett som nå vises mot Kurdere spesielt, men også andre som blir utsatt for Erdogan sine krigerske overgrep. Derfor skal jeg stå side ved side med Kurdere som demonstrere for, fred og frihet i Rojava og andre områder som rammes av Erdogan sin krig!

«Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv» – derfor oppfordrer jeg, alle fredselskende i Norge til å
Demo Bergen 19. oktober 2019.
Foto. Roy Henrik Eriksen
støtte opp om, og møte opp om de kan, ved neste demonstrasjon mot Erdogan sin krig.




Kvinner og menn har like
rettigheter og roller.










#boycott_turkish_brands

Support Rojava!

27. oktober 2019. Roy Henrik Eriksen

2 kommentarer:

  1. Kjære Roy Henrik Eriksen.
    Du skrev alt rette, jeg har ikke si noe, bare jeg vil takke deg så mye fra meg, mine venner og fra alle kurdere, og jeg ønsker å håpe om mange ærlige Norske folk skal tenke godt som deg om vår sak.
    Jeg håper at Norske folk kan påvirke Stoltenberg, NATO, og EU til å kaste ut Tyrkia av NATO, da det er lettere til den europiske myndighetene til å fordømme Erdogan for folkemord. Hvis ikke da Erdogan skal bli mye farligere i nær framtid både mot demokratiet, sekolaritet og frihet inn i Tyrkia og mot kurdere i Syria, Irak, og Tyrkia. Han har plan for åpen folkemord i hele kurdiske området, slik som Tyrkia har gjort mot Armenere. Jeg tror dere nordmenn har muligheten til å stoppe Erdogan. Tusen Tusen Takk.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Osaman Jahani. Og jeg skal fortsette mitt engasjement for å stoppe krig. Tyrkia ut av Rojava!

      Slett